Z Kurdějova do Barcelony I když by se podle nadpisu mohlo zdát, že mne mé putování za kurdějovskými víny a vinicemi zavedlo ještě mnohem dál než do Bavor, opak je naštěstí pravdou. Posledním cílem mé výpravy je restaurace Barrio Gotico Cafe, zasazená přímo doprostřed obce. Společně s Hotelem Kurdějov patří Lubomíru Němečkovi. A právě s ním, zatím vlastně posledním z novodobých kurdějovských vinařů, zde mám schůzku. Předtím ale stihnu výtečný oběd v podání místní kuchyně. Celé restauraci velí Ondra Nosek, kterého znám ještě z jeho působení v Brně. Koncept restaurace je inspirován spojením moravské a španělské kuchyně. To je ostatně patrné i z názvu restaurace – Barrio Gotico je centrální čtvrtí Barcelony. Jak to možná pro někoho zní kostrbatě, prakticky to funguje výborně. „Vždy nám šlo o co nejlepší využití surovin. Právě v tomto je pro nás Španělsko nevyčerpatelným zdrojem nápadů a postupů. Chceme dělat noblesní, ale zároveň v dobrém slova smyslu vesnickou kuchyni. Dostanete zde tradiční pokrmy naší kuchyně
PhDr. Martin Procházka, sommelier ITSMW,
časopis WINE & Degustation